dinsdag, december 05, 2006

Write On!!

Sinterklaas vroeger bij ons,was altijd wel een spannende tijd, wij (mijn broer en 6 zussen) en ons mam en pap zongen sávonds veel sinterklaasliedjes, en hoopte dan maar dat er wat in de schoen lag de vlg. morgen!! Op 30 nov. , mijn verjaardag reed sinterklaas ook altijd kadootjes, niet voor mij alleen, maar voor iedereen. Ik weet nog goed dat we allemaal een plastic drinkbeker met een bal erop kregen!! Als we dan s'morgens beneden kwamen, stond het al klaar op de tafel. Wij woonden in een oude boerderij, en in de kamer zat een gat in het plafond, in de hoek(ik zou echt niet weten waarvoor!!) maar rond sinterklaastijd gooide zware piet (was ons pap zeer waarschijnlijk) altijd pepernoten door naar beneden, en wij maar zingen, sinterklaas kapoentje!!
Bij ons reed sinterklaas altijd in de nacht van 5 op 6 december, wij zaten dan s'morgens al vroeg op de trap, mochten niet voor een bepaalde tijd naar beneden komen, en waren altijd zeer benieuwd wat we gekregen hadden,stond allemaal in de kamer op de tafel, met voor iedereen een eigen pakketje, met een chocolade letter, bijna altijd kregen we ook een spelletje erbij, Ook weet ik nog goed, dat onze Frans een stoom locomotief kreeg, dat ding ging met behulp van vuursteentjes heel erg stomen!! Nu het weer bijna Sinterklaas is, komen al deze herinneringen weer naar boven!! Prachtig toch!!!

4 opmerkingen:

Anietje zei

Ja leuk is da hè Anne, die herinneringen van vroeger, toen ge nog un Anneke waard!!!
Wat waren we blij met alles wat we kregen hè. Da gaat tegenwoordig nie altijd op!! Tijden veranderen....oepsie...nou lijk ik wel un "ouwe zeur", maar da is nie de bedoeling.
Mar ge het wir un skon verhaaltje neergezet Anne!!!

Rini zei

Gezellig verhaaltje Anne!

Anoniem zei

zo ging het bij ons ook anne.
caatje

Anoniem zei

[url=http://ebiteua.com/forum73-prostitutki-lutska-i-oblasti.html]Prostitutki Lutck[/url]